Evil-Plan-column-#4---Songs-I'd-Steal-(Isaura)

Evil Plan column #4 – Songs I’d Steal (Isaura)

Een lijst van liedjes waarvan elke muzikant zou willen dat hij ze geschreven had en denkt: “het klópt gewoon, waarom heb ik dit niet geschreven?”…

5. Beautiful Zelda (Bonzo Dog Band)
Geen heel serieus nummer, maar best briljant. De tekst gaat nergens over, zoals al hun liedjes, maar muzikaal klopt het van alle kanten. Tussenstuk met megafoon-effect, top of the lungs achtergrondkoortjes, rijmen met “held her-Zelda” – fantastisch.

4. Bicycle Race (Queen)
Vooral de tekst schreeuwt echt: dit had echt iedereen kunnen bedenken. Maar toch niet, want het is nou eenmaal Queen. Dat kan niemand anders bedenken, een liedje over een liefde voor een fiets.

3. Getting Better (The Beatles)
Echt een heel lekker nummer, alleen de intro al. De drums zijn briljant eronder, en het tussenstukje met die sitar-drone zit gewoon helemaal op zijn plek. Het refreintje is de laatste keer iets langer, een superslimme overgang naar het einde. Een van de betere nummers op de plaat.

2. Armenia City In The Sky (The Who)
De tekst is gaaf en helemaal sixties-stijl, de beat is superfijn, en hoewel blazers eigenlijk niet in een popnummer thuishoren, klinkt het hier top. Dit is misschien wel de beste aftrap van een plaat ooit!

1. Dear Boy (Paul McCartney)
Op het eerste gehoor lijkt dit nummer heel simpel, maar al snel hoor je slimme achtergrondzang, gekke trommeltjes en een hele goeie bridge. De tekst heeft hetzelfde. Alles is in elkaar verweven, het is echt één liedje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *