Evil Plan akoestisch?!

Zo. Alsof de recente ontwikkelingen in kamp Evil Plan nog niet verwarrend genoeg waren, hebben we ook nog eens akoestisch gespeeld. En nee, dat hadden we nog nooit gedaan.

Allereerst in The Skiff te Hilversum, ter gelegenheid van Rondje 35. Waanzinnig gaaf festival, waanzinnig goede sfeer. We hebben gespeeld op het terras van Barry van Boeijen, de enige echte piratenbaas van The Skiff, vergezeld van… een doodskist. Dat bleek later gewoon een rekwisiet van Douwe Dijkstra en de Sneue Vertoning (gave act, trouwens), maar toch even schrikken.

We zouden ook nog bij Dille & Kamille voor de deur spelen, maar wegens het slechte weer kon dat helaas niet doorgaan. Een ervaring rijker en een illusie armer zijn wij teruggewandeld naar The Skiff, waar het bier koud was en de sfeer goed. Bovendien vierde Robbert van Your Royal Highness (de beste bassist die niet in Evil Plan zit) zijn verjaardag, dus een mooie afloop van een gave avond.

Akoestisch spelen dus voor herhaling vatbaar? Er was helemaal geen tijd om na te denken, want ons volgende akoestische optreden was al geboekt. Op 27 september moesten we in De Vorstin spelen, ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de popzaal. Niet alleen de gebruikelijke podia waren open voor publiek, maar ook de backstage was toegankelijk. Zodoende hebben wij twee sets gespeeld in de grote kleedkamer, alwaar de grote artiesten van ons tijdperk (Nile Rodgers, De Dijk, Evil Plan, Spinvis) zich na afloop van hun optreden terugtrekken voor een verdiend biertje.

Slotakkoord: akoestisch spelen is hartstikke leuk en bovendien wat vriendelijker voor de oren, maar de volgende keer gaan wij er, als vanouds, weer lekker elektrisch tegenaan. Zorg dat je erbij bent, want onze nieuwe gitarist Jesse staat (figuurlijk) in brand!